BejelentésTuttti Csali
A jó fogáshoz .


Linkek
Etetőanyag keverése. Ez valami más ?Hasznos tanácsok.

 

Megérkezett! A Maconkai tó, és tó környékének településeit ellátjuk a TUTTTI csalival ,a Maconkai tó- tól 300 méterre lévő horgászbolt várja önöket .. MACONKAI TÓ HORGÁSZBOLTJA..Bátonyterenye Ózdi út 191..A tó- tól 300 méterre .. Nagykáta ,Sarki horgászbolt Kosuth L út 6. Tiszakécske Szent Imre Tér 6 sz.(Horgászbolt) Tiszakécske Szolnoki ut 15 ..(gazdabolt) Gombos Tamás ,Jásztelek ,Szabadság ut 116. .Horgász Ház ,Hatvan Temető ut 29 .... Horgász Zóna lll,ker.Szentendrei ut 89-93,,HORGÁSZ BOLTOK NAGYKERESKEDELMI KISZOLGÁLÁSA ... Budapest Xlll ker, Gyöngyösi sétány 8 ..... Viking horgász bolt Jászberény Bercsényi ut 21 .. Silurus ,Jászberény , . Kosuth tér 111... Jászapáti Szabadság ut 14 .. Jászkisér Bem ut 30 ... Szolnok Pozsonyi ut 47 ,RED FISH,, Budapest XX ker Nagy Sándor József ut 60.. Jászárokszállás ,Tűzkő Béla ,,Szécsi ut 19.. .Szolnok ,Wundergaff ,,Baros ut 44.. . Debrecen Wundergaff ..Kishatár ut 34 Szajol ,Bekötő ut 3 . Tápfutár Üllő Hajcsár ut 40 .. Monor ,,Fishing Box ,,Kosuth út 76 .... 2004 óta ..Töretlen népszerűség , kiváló fogósság , állandó ,kiváló minőség .http://tuttti57.5mp.eu/web.php?a=tuttti57&o=cNyISmHgZ2.. tel -06 30 977 1736 .......06 30 9771731........................
https://www.haldorado.hu/irasok/versenybeszamolok-c12/finomszerelekes-versenyek-c52/ii-haldorado-feeder-szuperkupa-versenybeszamolo-a1464
br/>Néhány szóban bemutatnám a Tuttti kétkomponensű etetőanyagot .Az etetőanyag légmentesen zárható vödörben szállítható .Illatanyagai így nem zavaróak. Horgászhelyünkre érve vegyük le a vödör fedelét .Benne két , újra zárható zacskót találunk .Ez azt a célt is szolgálja hogy nem muszáj az egész etetőanyag mennyiséget egyszerre megkeverni .Annyit keverünk össze , amennyi az aznapi tervezett horgászatunkhoz elégséges.A megmaradt anyagot a zacskóban újra lezárhatjuk , és a következő horgászatunk alkalmával felhasználhatjuk.Túl etetés is előfordulhat. Ne túlozzuk el a bejuttatott etetőanyag mennyiségét , mert az oka lehet annak is ha túl kevés halat fogunk. Az anyag legnagyobb problémája az , hogy bejuttatva , a szerelékhez csalja ugyan a halat , de különleges illata miatt az etetőanyagon kívül a halat nem igazán érdekli a horgon felkínált horogcsali .

Tehát vödör tetejét levéve , vegyük ki a két zacskót a vödörből.

<

Majd a dippes zacskót kibontás nélkül rázzuk jól össze .Előfordulhat az anyag színe kissé fekete . Rázzuk addig míg aranysárga színű nem lesz ..FIGYELEM . A dippes zacskó , dippel átitatott kukorica szemeket tartalmaz .Ha olyan helyen horgászunk ahol nem intenzív a telepítés ,ott szedjük ki a dippes kukorica szemeket a zacskóból . Ezeket csak horogra tűzve használjuk .Ezeket a szemeket remekül lehet , hajszál előkére tűzve adni horog csaliként a halaknak .Ha intenzíven telepített tavon horgászunk ott nem szükséges a szemek kiválogatása .Miért ajánlom ezt ? Azért mert az intenzív telepítésnél, éhesebb a hal ,könnyebben megtalálja a horgon is a csalit ,a mellett hogy az etető anyagban is kínálunk egész szemeket .De ott ahol kevesebb a hal , ott jobb ha csak a horgon talál nagyobb szemet ,mert az a tapasztalat , hogy a nagyobb szemet választja majd ki , az apró szemek válogatása közben ..

Összekeverés után tegyünk egy próbát . Ellenőrizzük a tó vizének PH értékét . Ezt lehet szalagos PH mérővel .Miért fontos ez ?Nagyon is fontos ! Azért mert az a víz ,általában mély vizű sóderbányák ,amik vize tiszta , az általában inkább lúgos is ,ezért ott nem terjed e csali illatanyaga .Tehát oda nem is ajánljuk .Tőzeges tavak amejek vize nem túl mély ,a víz meg tud kissé melegedni ,a víz színe nem átlátszóan tiszta ,az a víz ,savas kémhatású .Ott terjednek az illatok .A csali ott működik ..Vagy van egy egyszerűbb módszer is . A bekevert etető anyagot kezünkbe véve kissé morzsoljuk szét és előttünk dobjuk a sekélyebb vízbe .Ha fehér felhő csapódik ki, tehát terjednek az illatok . A víz kissé savas ,..A csali itt „ fogós” lesz ..,Speciális géppel elértem a pelletek alakja kissé furcsa., de mint tudjuk a bojlit is megfaragják és fogós lesz ...... Miért lenne ez másként a pelleteknél ?Egyszerű etető kosár ,és rövid 4 cm hosszú előkével kezdünk .Ha leforog a hal ,az jelzés hogy finnyásan kap ma . Ekkor és csak ekkor ,hosszabb előkét , és kisebb horgot használunk..12 éves teszt ,tapasztalat ,azonos feltételekkel ,(tó,csali , etetőanyag,zsinór vastagság )de az egyik készségen 4 cm előke , míg a másik készségen 12 cm előkével ,a hosszabb előkével semmit nem fog ,még a rövid 4 cm esel ,sorban fogja a halakat ..Epres csali a horgon ..Hajlik a féder bot ..És jött egy pontyDe a dévér is szereti ..

Mind a két boton hal vanNéha nagyobbak is meglátogatnak.A Hórvögyi víztározónál sikerült egy két trófeát szereznem .Pelletek .És etető anyagok .
br/>


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!