BejelentésTuttti Csali
A jó fogáshoz .Etetőanyag keverése. Ez valami más ?Hasznos tanácsok.

 

 

Néhány szóban bemutatnám a Tuttti kétkomponensű etetőanyagot .Az etetőanyag légmentesen zárható vödörben szállítható .Illatanyagai így nem zavaróak. Horgászhelyünkre érve vegyük le a vödör fedelét .Benne két , újra zárható zacskót találunk .Ez azt a célt is szolgálja hogy nem muszáj az egész etetőanyag mennyiséget egyszerre megkeverni .Annyit keverünk össze , amennyi az aznapi tervezett horgászatunkhoz elégséges.A megmaradt anyagot a zacskóban újra lezárhatjuk , és a következő horgászatunk alkalmával felhasználhatjuk.Túl etetés is előfordulhat. Ne túlozzuk el a bejuttatott etetőanyag mennyiségét , mert az oka lehet annak is ha túl kevés halat fogunk. Az anyag legnagyobb problémája az , hogy bejuttatva , a szerelékhez csalja ugyan a halat , de különleges illata miatt az etetőanyagon kívül a halat nem igazán érdekli a horgon felkínált horogcsali .

Tehát vödör tetejét levéve , vegyük ki a két zacskót a vödörből.

<

Majd a dippes zacskót kibontás nélkül rázzuk jól össze .Előfordulhat az anyag színe kissé fekete . Rázzuk addig míg aranysárga színű nem lesz ..FIGYELEM . A dippes zacskó , dippel átitatott kukorica szemeket tartalmaz .Ha olyan helyen horgászunk ahol nem intenzív a telepítés ,ott szedjük ki a dippes kukorica szemeket a zacskóból . Ezeket csak horogra tűzve használjuk .Ezeket a szemeket remekül lehet , hajszál előkére tűzve adni horog csaliként a halaknak .Ha intenzíven telepített tavon horgászunk ott nem szükséges a szemek kiválogatása .Miért ajánlom ezt ? Azért mert az intenzív telepítésnél, éhesebb a hal ,könnyebben megtalálja a horgon is a csalit ,a mellett hogy az etető anyagban is kínálunk egész szemeket .De ott ahol kevesebb a hal , ott jobb ha csak a horgon talál nagyobb szemet ,mert az a tapasztalat , hogy a nagyobb szemet választja majd ki , az apró szemek válogatása közben ..

Összekeverés után tegyünk egy próbát . Ellenőrizzük a tó vizének PH értékét . Ezt lehet szalagos PH mérővel .Miért fontos ez ?Nagyon is fontos ! Azért mert az a víz ,általában mély vizű sóderbányák ,amik vize tiszta , az általában inkább lúgos is ,ezért ott nem terjed e csali illatanyaga .Tehát oda nem is ajánljuk .Tőzeges tavak amejek vize nem túl mély ,a víz meg tud kissé melegedni ,a víz színe nem átlátszóan tiszta ,az a víz ,savas kémhatású .Ott terjednek az illatok .A csali ott működik ..Vagy van egy egyszerűbb módszer is . A bekevert etető anyagot kezünkbe véve kissé morzsoljuk szét és előttünk dobjuk a sekélyebb vízbe .Ha fehér felhő csapódik ki, tehát terjednek az illatok . A víz kissé savas ,..A csali itt „ fogós” lesz ..,Speciális géppel elértem a pelletek alakja kissé furcsa., de mint tudjuk a bojlit is megfaragják és fogós lesz ...... Miért lenne ez másként a pelleteknél ?Egyszerű etető kosár ,és rövid 4 cm hosszú előkével kezdünk .Ha leforog a hal ,az jelzés hogy finnyásan kap ma . Ekkor és csak ekkor ,hosszabb előkét , és kisebb horgot használunk..12 éves teszt ,tapasztalat ,azonos feltételekkel ,(tó,csali , etetőanyag,zsinór vastagság )de az egyik készségen 4 cm előke , míg a másik készségen 12 cm előkével ,a hosszabb előkével semmit nem fog ,még a rövid 4 cm esel ,sorban fogja a halakat ..Epres csali a horgon ..Hajlik a féder bot ..És jött egy pontyDe a dévér is szereti ..

Mind a két boton hal vanNéha nagyobbak is meglátogatnak.A Hórvögyi víztározónál sikerült egy két trófeát szereznem .Pelletek .És etető anyagok .

Linkek

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!